Hlavní navigace

Tomáš Kučera je pryč už sedm měsíců

15. 1. 2009 14:23 (aktualizováno) Petr Krčmář

Už uběhlo několik měsíců od mého posledního postu, který se týkal našeho ztraceného kamaráda z Karlovy univerzity. S hrůzou jsem zjistil, že už je to sedm měsíců, co ho někdo viděl.

Pořád se mi ozývají lidé, kteří Tomáše znají a ptají se mě, jestli je něco nového. Proto jsem se po několika měsících rozhodl publikovat další zápis, aby byli všichni jeho známí v obraze.

Jsem neustále v kontaktu s rodinou, dostávám informace z první ruky a jsem tak vlastně centrálním bodem v části „sociální sítě“ kamarádů kolem Tomáše.

O případu jsem publikoval celkem tři blogspoty (tohle je číslo čtyři):

Od toho posledního uplynulo pět měsíců a v podstatě nejsou žádné další informace. Poslední je z prosince, kdy si někdo z Tomášovy karty vybral v Madridu (Španělsko) nějaké peníze. Vůbec nevíme, jestli to byl Tomáš nebo ne.

Tady je časový harmonogram známých událostí:

  • 29. srpna 2007 Tomáš odchází z domova – údajně na zkoušku
  • během září se rodiče snaží neúspěšně Tomáše najít (především v Praze)
  • 21. září 2007 se rodiče obracejí na policii
  • 21. září 2007 někdo (snad Tomáš) posílá rodině internetový vzkaz
  • prosinec 2007 někdo (snad Tomáš) vybírá peníze v Madridu (Španělsko)

To je skutečně naprosto vše, co zatím víme, žádné další zprávy se neobjevily a vlastně se za celou dobu neozval nikdo, kdo by dokázal jakkoliv vysvětlit Tomovo zmizení nebo měl nějaké údaje týkající se období po 29. srpnu.

Výzva se objevila v mnoha médiích, v televizním pořadu Na Stopě a o Tomově zmizení ví už dávno všichni jeho blízcí známí, spolužáci, kamarádi a další lidé. Společně s několika lidmi na UK jsme rozhodili informační sítě i uvnitř školy a kolejí, kontaktovali jsme některé vyučující (včetně Johanky), vše s nulovým výsledkem.

Na začátku se samozřejmě objevily pochybnosti o závažnosti celého případu. I my jsme si říkali, že prostě jen někam odjel na kratší výlet. Po sedmi měsících bez jakéhokoliv kontaktu, ať už přímého nebo nepřímého, už je ale jasné, že to tak jednoduché asi nebude…

Sdílet