Hlavní navigace

Nové informace o ztraceném kolegovi

10. 10. 2007 9:41 (aktualizováno) Petr Krčmář

Před pár dny jsem psal o tom, že se nám ztratil kamarád a nikdo neví, kde vězí. Už přes měsíc se o něm neví, ale teď se konečně podařilo zjistit nějaké novinky. Pomohla k tomu také technika a internet.

Protože původní oznámení četlo mnoho lidí i mimo Root.cz, kteří Tomáše znají, uznal jsem za vhodné napsat další informace. Předně už víme, že Tomáš je v pořádku.V současné době již byla kontaktována policie a měly by se objevit další informace.

Zatím není přesně jasné, kde se „Kůča“ právě pohybuje, ale zřejmé je, že odcestoval do zahraničí. Ačkoliv o tom nikoho předem neinformoval, doma chybí jeho pas a vybavení na cesty. Z toho lze usoudit, že je mimo republiku.

Navíc se včera ozval rodině pomocí mailu. Bohužel neudal svou polohu a zřejmě ani neví, že jej někdo hledá. Nevyužil standardního mailu, ale nejspíš použil turistický informační kiosek nebo podobné zařízení. V mailu stojí:

Zrovna jsem se dostal zas po dlouhy dobe k netu a jen tak se zas nedostanu.
Skoda nemam svy hesla k uctum, takze tohle je jedinej zpusob jak me napadlo napsat doufam ze to vyjde.
Papa Tomas

Je tedy zřejmé, že vůbec netuší, že je po něm sháňka. Naštěstí ale máme moderní techniku a tak se nám podařilo izolovat IP adresu odesílajícího stroje. Je to 207.58.183.231.

Podle adresy je možno zjistit poskytovatele, kterému byla přidělena. To samozřejmě neznamená, že uživatel použil počítač v této lokalitě, ale může to dostatečně napovědět. Lokalizaci IP adresy nabízí například CQcounter.com. Přesvědčit se můžete sami.

Pokud je lokalizace správná, měl by se Tomáš nacházet někde blízko Washingtonu ve Spojených státech. Pořád ale není jasné, co tam dělá, s kým odjel a kdy se má vrátit. Proto stále plati výzva: pokud něco víte, ozvěte se, prosím.

Policie v současné době prověřuje, zda mu bylo uděleno vízum do Spojených států a podle toho bychom měli zjistit, jestli je skutečně tam a kdy se nejpozději vrátí.

Sdílet