Hlavní navigace

Tak jsme se přestěhovali

3. 6. 2009 14:46 (aktualizováno) Petr Krčmář

Minulý týden konečně nastal velký den D a celá redakce se přestěhovala do nové krásné budovy. Byl to boj, ale rozhodně to stálo za to.

Ve starých prostorách na Lhotce jsme byli co já pamatuju a ještě o kus dýl, takže dohromady asi pět let. Budova to byla hezká, ale dostupnost byla mizerná (10 minut autobusem z Kačerova) a postupně jsme se tam vlastně ani nevešli. Nedávno jsem objevil společnou firemní fotku starou čtyři roky. Kromě toho, že více než polovina lidí na ní už ve firmě není, je zajímavé to, že toto bylo skutečně celé vydavatelství Internet Info. Pamatuji se, že na to focení jsme se sešli všichni kromě jednoho člověka.

Jak šel čas, postupně jsme se rozrůstali, až se objevily první problémy s aktuálními kancelářemi – prostě jsme se nevešli. Proběhly asi troje rošády, kdy jsme se proházeli po kancelářích, aby se optimalizovala jejich zaplněnost, ale bylo jasné, že tohle je dlouhodobě neudržitelný stav. Proto začalo hledání nových prostor. Mimochodem dneska je nás přes padesát a pořád rosteme.

Hledání nějakou dobu trvalo, ale nakonec dopadlo úspěšně a tak jsme se mohli minulý týden přestěhovat. Změna to byla velká pro mnoho lidí, hlavně jsme se přestěhovali z klasických kanceláří do open space. Vzdušnou čarou jsme od původní budovy téměř 10 kilometrů.

Nemám bohužel lepší fotku než tu ze stěhování, ale kanceláře v Durychově byly klasická chodba a místnůstky po stranách:

Svaťas tu na blogu před dvěma lety psal o tom, jak se mu pracuje v open space. Pro mě je to tedy taky úplné nová zkušenost a nemůžu říct, že je to úplně špatné. Samozřejmě, že je všechno slyšet, ale na druhou stranu to, co máme, asi není tradiční open space. Přeci jen jsme v různých oddělených zákoutích rozstrkaní po redakcích a odděleních, takže to není tak hrozné.

Opět jedno foto, fotil Ivan Pik, náš grafik, a je to z průběhu stěhování:

Mimochodem pokud vás zajímá, jak přívětiví byli stěhováci, tak doporučuji přečíst Simírův zápis, který vše prý docela věrně vystihuje. No potěš koště.

Nová budova má proti té staré řadu výhod: je na metru (přímo nad schody), je dostatečně velká (hodně velká), má dvě zasedačky, kolem je spousta restaurací, asi padesát metrů od nás je Tesko, máme dvě kuchyňky, skvěle udělané rozvody (gigabitová síť a UPSkované silové), přešli jsme plně na VoIP telefony, máme novou relaxační místnost se stolním fotbálkem :-) a spoustu dalších příjemných věcí. Mám pocit, že se pomalu blížíme k firemní kultuře Google.

Kdybyste nás tedy hledali, už nejezděte na

Durychova 101, Praha 4

ale na
Milady Horákové 109/116, Praha 6 (mapa)

Sdílet