Hlavní navigace

Byl pozdní podzim, konferencí čas

4. 11. 2009 17:03 (aktualizováno) Petr Krčmář

Tak tu máme zase podzim a opět vstupujeme do období konferencí. Co se chystá a co byste třeba mohli navštívit? Tady je pár mých tipů.

Mám moc rád zajímavé konference. Jednak se tam člověk dozví spoustu novinek, ale hlavně potká lidí, které jinak třeba celý rok nevidí. Možnost popovídat si s lidmi stejného ražení je také k nezaplacení. Pokud také přemýšlíte, že byste si někam zajeli, přidávám seznam akcí, kterých se sám na podzim zúčastním:

DrupalCamp, Praha, 31. října a 1. listopadu, www.drupalcamp.cz

Konference věnovaná redakčnímu systému Drupal. V neděli ráno si tady zapřednáším o licenci GNU GPL.

LinuxAlt, Brno, 7. a 8. listopadu, www.linuxalt.cz

Skvělá akce, o které jsem psal loni, sem se hodně těším. Mám dvě přednášky: Distribuce Debian a Bezpečný přenos souborů na servery. Jede se mnou i Adam, který bude hovořit o malých šikovných krabičkách pro routování a jiné hrátky.

Czech Internet Forum, Praha, 12. listopadu, kristalova.lupa.cz/cif/2009/

Tady přednášet letos nebudu, ale jako obvykle se zúčastním. Témata vypadají skutečně lákavě a na téhle akci se se scházejí zajímaví lidé z celého českého internetu.

Linux Meeting 2009, Ústí nad Labem, 20. listopadu, linux-meeting.enlogit.cz

Opět už docela tradiční akce, tady zopakuji svou přednášku o GNU GPL. Osvěty ohledně licencí není nikdy dost a stále je to žádané téma.

Které konference se zúčastníte?

Je pravděpodobné, že ještě další konference přibudou, určitě se ještě něco objeví po novém roce. Minimálně se pak už budeme těšit na další ročník LinuxExpa.

Sdílet