Hlavní navigace

Notebook HP 800CT skoro zadarmo: chcete ho?

17. 3. 2010 13:45 (aktualizováno) Petr Krčmář

Procházel jsem své domácí oddělení ‚šrot‘ a našel v něm funkční notebook HP OmniBook 800CT. Může být váš a hodí se na různé linuxové hrátky nebo jako stroj pro děti.

Jedná se o něco, čemu bychom dnes asi říkali netbook. Rozměrově to jednoznačně odpovídá, notebook je opravdu malý a lehký (1,6 kg). Podrobnosti najdete ve fóru v sekci Bazar.

Je mi líto ho vyhodit, vím že na dnešní poměry je to šrot (133 MHz, 48 MB RAM), ale třeba by se někomu na něco hodil. Původní cena se šplhala ke 100 000 Kč (v roce 1998) a já jsem ho koupil od Aničky Bernáthové přibližně v roce 2004 za 6000 Kč :-). Dnes nemá cenu větší než pár stovek. Má ale i historickou hodnotu, napsal jsem na něm svého času haldu článků, tahal jsem ho po konferencích a podobně.

Nejzajímavější je na něm integrovaná myš (viz obrázky), která je zasunutá v těle a velkým tlačítkem se mechanicky vyhodí ven. Pak drží na kovovém pásku a krásně se s ní pracuje. Bylo to svého času docela revoluční ovládání a musím říct, že bylo velmi funkční. Jen je potřeba s ní pracovat na pevné podložce.

Hodí se jako psací stroj, terminál, browsítko po webu, pro hráče starších her (Heroes of Might and Magic, Starcraft, Transport Tycoon) a podobně. Jsou tam přídavné karty pro USB a Ethernet, sám jsem se s počítačem pravidelně připojoval k internetu přes GPRS, všechno fungovalo jako hodinky. Baterka je samozřejmě vymlácená a vydrží pár minut. Zbytek je zcela funkční.

Cena nebo protihodnota je na vás. Kdo nabídne zajímavější ‚cenu‘, bude odměněn novou hračkou. (Beru i nemateriální odměnu jako pozvání na sushi.) Jen mi prosím necpěte jako protihodnotu další šrot :-). Nabídky házejte do fóra (kde jsou i další informace o konfiguraci), ne sem pod blog.

Notebook HP 800ct

Notebook HP 800ct

Notebook HP 800ct

Notebook HP 800ct

Notebook HP 800ct

Notebook HP 800ct

Notebook HP 800ct

Notebook HP 800ct

Notebook HP 800ct

Sdílet